Αναζήτηση

Blog > Νέα

Ο Σέφ μας!

Ονομάζομαι Νικόλας και είμαι ένας φιλόδοξος επαγγελματίας pastry chef με καταγωγή από το ακριτικό νησί των Λειψών.
Γεννήθηκα στην Αθήνα το έτος 1980 και από μικρός ήθελα να ακολουθήσω το πάθος μου για την ζαχαροπλαστική.
Αποφοίτησα το έτος 1999 από την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων του ΟΑΕΔ κατέχοντας πτυχίο στην τεχνολογία & χημεία τροφίμων.

Η διαδρομή μου με οδήγησε στην πολύχρωμη Βαρκελώνη όπου δίδαξα στην Ακαδημία Σοκολάτας Barry Callebaut! Ακολούθως δίδαξα στην Comprital, κορυφαία στο είδος του παγωτού, με έδρα το Μιλάνο.
Είμαι μέλος στην λέσχη Hellas Pastry Chef Club και κατέχω πιστοποίηση από την παγκόσμια υπηρεσία Ζαχαροπλαστών. Έτσι μπορώ να παρέχω υπηρεσίες διδασκαλίας σε εταιρίες και δημόσιους οργανισμούς.

Για αρκετά χρόνια εργάστηκα σε κορυφαίες εταιρίες της εγχώριας αλλά και ευρωπαϊκής ζαχαροπλαστικής ενώ τα τελευταία 4 χρόνια, εργάζομαι στα ζαχαροπλαστεία Passarella ως executive pastry chef & technical advisor. Είμαι πολύ ενθουσιώδης και με διακατέχει το ανήσυχο πνεύμα της συνεχούς βελτίωσης, ενώ εστιάζω στο να δημιουργώ και να δοκιμάζω παλιές και νέες συνταγές.
Υπηρετώ την τέχνη της ζαχαροπλαστικής κυρίως γιατί την αγαπώ αλλά κι επειδή μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση να γεύονται οι πελάτες μας τις δημιουργίες μου.

Οι υψηλές προδιαγραφές για την επιλογή των σωστών πρώτων υλών και οι προσωπικές μου απαιτήσεις για εξαιρετικό τελικό προϊόν είναι το κίνητρο μου για καθημερινή ενημέρωση, εξέλιξη και βελτίωση.

Νικόλας Καραφλός
executive pastry chef & technical advisor