Αναζήτηση

Blog > Blog

Ο Σεφ μας!

Ο Σεφ μας – Νικόλαoς Καραφλός
Executive Pastry Chef & Technical Advisor

Ο Κος Καραφλός είναι ένας διεθνούς εμβέλειας pastry chef, με πλούσια εμπειρία και γνώση στον χώρο της ζαχαροπλαστικής. Γεννημένος στην Αθήνα το 1980, αντλεί έμπνευση από τις ρίζες του στο μαγευτικό νησί των Λειψών, ενώ από νεαρή ηλικία αφοσιώθηκε στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής.
Αποφοίτησε με πτυχίο αριστεύοντας στην Τεχνολογία & Χημεία Τροφίμων, θέτοντας τις βάσεις για μια σταδιοδρομία γεμάτη δημιουργικότητα και καινοτομία. Η επαγγελματική του πορεία τον οδήγησε σε παγκόσμια κέντρα γαστρονομικής τέχνης, όπως η Βαρκελώνη, όπου διατέλεσε εκπαιδευτής στην Ακαδημία Σοκολάτας BarryCallebaut, και το Μιλάνο, όπου ειδικεύτηκε στην τεχνική παραγωγής παγωτού στην Comprital, κορυφαία εταιρεία του κλάδου.
Είναι ενεργό μέλος του Hellas Pastry Chef Club και πιστοποιημένος επαγγελματίας από την Παγκόσμια Υπηρεσία Ζαχαροπλαστών, με δικαίωμα εκπαίδευσης σε εταιρείες και δημόσιους φορείς. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίες εγχώριες και ευρωπαϊκές ζαχαροπλαστικές μάρκες, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια διατελεί Executive PastryChef & Technical Advisor στα ζαχαροπλαστεία Passarella, όπου αναπτύσσει νέες τεχνικές και αναβιώνει κλασικές συνταγές.
Ο Κος Καραφλος χαρακτηρίζεται από ατέρμονο ενθουσιασμό, αίσθημα αριστείας και μία αδιάκοπη αναζήτηση τελειότητας. Πιστεύει ακράδαντα στην ποιότητα των πρώτων υλών και στην αισθητική ολοκλήρωση κάθε γλυκού έργου του, με στόχο να προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες. Για εκείνον, η ζαχαροπλαστική δεν είναι απλώς επάγγελμα, αλλά πάθος που τρέφεται από την ικανοποίηση των πελατών.